Lotte Ingstrup

Se gaven

Høj begavelse er en gave. 

 

Dette kursus henvender sig til pårørende, pædagoger, sagsbehandlere eller andre interesserede omkring højt begavede. Kurset giver et indblik i den højt begavedes forståelse og oplevelse af verden.
Der er ingen tvivl om at højt begavede forstår, føler og oplever verden anderledes end andre. Men højt begavede er lige så forskellige som alle andre og det at være højt begavet betyder ikke at alting foregår på et højt intellektuel plan, som nogen fejlagtig tror.
Hvad kendetegner en højt begavet og hvorfor kan begavelsen være både en gave og en forbandelse.

Hvem er de højbegavede?

Hvem er de højtbegavede, hvordan ser de ud og hvordan skal jeg undervise dem?

Dette kursus henvender sig til skoler og lærere, som gerne vil kunne genkende, forstå og møde en højt begavet elev. Der vil være en introduktion ift de generelle kendetegn der findes ved højbegavelse samt en hurtig gennemgang af hvad kan jeg som lærer gøre for at imødekomme og styrke det højt begavede barns skolegang.

Hjælp mit barn er højtbegavet

Dette kursus henvender sig til forældre til højt begavede børn, pårørende, sagsbehandlere og andre interesserede.

Som forældre til et højt begavet barn kan man møde den fordom, bla at det da er en gave at være højtbegavet og livet som følge heraf må være problemfrit. Det er så langt fra sandheden, ofte går man som forældre forud for konstateringen af den høje begavelse hos ens barn en svær tid med mange bekymringer og frustrationer igennem. Konstateringen af den høje begavelse giver en ny forståelsesramme, som kan hjælpe både til at forstå barnet, tage den hensyn barnet måtte have brug for, men også en ny måde at forstå sin egen rolle som forældre. Denne nye rolle kan medføre identitetskrise og en usikkerhed – før var jeg mor til mit barn, nu blev jeg lige pludselig mor til mit barn, som er højtbegavet, kan jeg mon finde ud af det? Når ens barn bliver konstateret højt begavet kræver det altså ikke kun et nyt blik på barnet, det ændre også på forældrenes identitet. Og

hvordan gør man det?